Eten bij de film

Vroeger was een bezoek aan de bioscoop een echt avondje uit. Men trok zijn of haar goede kleding er voor aan, kamde het haar en ging genieten. Eten en drinken tijdens de film, dat gebeurde niet.

Later kwam vanuit Amerika de trend dat er bij de film popcorn gegeten kan worden. Massaal stortte men zich in bioscopen op deze lekkernij in de zoete of zoute variant. Smaken verschillen nu eenmaal. En van popcorn krijg je dorst, dus er moest te drinken bij.

Frisdrank, koffie of thee. Er was keuze.

Ook nu is er keuze. Meer dan ooit zelfs. Bier, wijn, frisdrank, koffie, thee, sap… Alles kan! En ook qua eten zijn er mogelijkheden in overvloed! Naast popcorn zijn er verschillende soorten chips, chocolade en andere lekkernijen. Een zak snoep vullen voor de film? Het kan tegenwoordig in veel bioscopen. Ook ijs is vaak aanwezig.

Het meest luxe tot nu toe is de bioscoop waar je je tijdens de film kunt laten bedienen als je trek krijgt. Het zal de vooruitgang zijn. Maar eerlijk is eerlijk: een avondje uit met je geliefde op bijzonder goede plaatsen op comfortabele stoelen in de filmzaal en een “eigen” bediende. Het heeft wel wat!

(Visited 416 times, 1 visits today)